Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Λαγκαδά

Ενδυνάμωση της συνεργασίας των Δήμων Λαγκαδά και Steglitz-Zehlendorf

Η αποστολή του Δήμου Λαγκαδά έτυχε θερμής υποδοχής κατά της άφιξη της στην αίθουσα δεξιώσεων του Δημαρχείου Zehlendorf, από την Δήμαρχο του Steglitz. Εν συνεχεια, η ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το Κρατικό Ευρωπαϊκό Σχολείο του Βερολίνου (SESB) στο Γυμνάσιο Steglitz. Εκεί παρακολούθησε μια ώρα του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και οι συμμετέχοντες της αποστολής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με μαθητές διαφορετικών τάξεων. Οι Δήμοι Λαγκαδά και Steglitz-Zehlendorf επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε θέματα νεολαίας και ανταλλαγών και για το σκοπό αυτό θα δρομολογήσουν μια αδελφοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Βερολίνου με ένα σχολείο της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα μπορέσει να προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές των δύο Δήμων να μετάσχουν σε ενδιαφέρουσες ανταλλαγές που θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Ακόμη, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το κτήμα Domäne Dahlem, μία πρωτότυπη εγκατάσταση μέσα στον αστικό ιστό. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του αλλά και για τα προϊόντα τα οποία παράγονται σε αυτό, όπως λαχανικά και φρούτα αλλά και κρασί. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο Δήμων στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής του Λαγκαδά στη Γερμανία αλλά και οι τρόποι ανάπτυξης του αγροτουρισμού. Η αποστολή του Δήμου Λαγκαδά συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της “Εβδομάδας του Steglitz”.

Τον επόμενο Οκτώβριο εκπρόσωποι του δήμου Steglitz-Zehlendorf θα επισκεφτούν το Δήμο Λαγκαδά για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους. Οι δύο αδελφοποιημένοι Δήμοι στοχεύουν να συνεχίσουν την μακρά παράδοση των καλών τους σχέσεων και με τη υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης να συνεργαστούν ουσιαστικά σε καίριους τομείς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *