Ομιλητής στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος

«Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζοντας και το σύνολο της Επιστημονικής Ομάδας του Ι.Τ.Α., έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να παρέχουμε το ιδανικό θεωρητικό υπόβαθρο, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει στα χέρια της μια αναγκαία πρώτη ύλη, ώστε να διακρίνει τις ευκαιρίες δικτύωσης και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η εξωστρέφεια στους καιρούς που ζούμε είναι μια αναγκαία προϋπόθεση για τους Δήμους μας, με στόχο να μετατραπούν σε πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας για τις κοινωνίες των πολιτών.

Το Ι.Τ.Α. είναι ένας κόμβος επιστημονικών αντιλήψεων, πλήρως καταρτισμένων, ένας οδικός χάρτης προς αξιοποίηση. Παράλληλα, το Ι.Τ.Α. με την τεχνογνωσία που το χαρακτηρίζει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συμβάλλει, όπου ζητηθεί με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση των ελληνικών Δήμων στο διεθνές στερέωμα», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τις 7 Απριλίου έως και τις 9 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Κύριο θέμα ήταν τα Δίκτυα Πόλεων, καθώς και η Δικτύωση και Συνεργασία/Αδελφοποιήσεις με συντονίστρια την Κοινωνιολόγο, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η οποία μαζί με τον Καθηγητή, κ. Φώτη Παπαθανασίου και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και Νομικό, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, επιμελήθηκαν το 2022 τη πολυσέλιδη έκδοση του Ι.Τ.Α., με τίτλο «Δίκτυα Δήμων-Διεθνείς Σχέσεις Πόλεων και Περιφερειών», ένα σημαντικό εγχειρίδιο για όλους τους Δήμους της χώρας.

Στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το παρών έδωσαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, Αυτοδιοικητικά Στελέχη, καθώς και κορυφαίοι Επιστήμονες και Καθηγητές Πανεπιστημίων με ενδιαφέρουσες και πολύτιμες παρεμβάσεις στις ενότητες της Διημερίδας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *