ο σύλλογος

Οι βασικές αρχές του Συλλόγου ...

"Ανεξαρτησία από πολιτικούς, κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς."

"Ελεύθερη συμμετοχή φορέων (νομικών, φυσικών, σωματείων κ.λπ.) χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις"

"Παροχή έγκυρων πληροφοριών βασισμένων σε επιστημονικές γνώσεις και τεκμηρίωση σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τους σκοπούς του"

"Έκφραση δημοκρατικών θέσεων, διατήρηση αντικειμενικότητας και πλουραλισμού στις απόψεις και προτάσεις της, προώθηση αρχών αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στις δράσεις της."

"Καθιέρωση καλής συνεργασίας με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εθνικούς και διεθνείς."

"Συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς."

Γνωρίστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος

Αλέξανδρος Λαμπράκης

Ο Αλέξανδρος είναι διακεκριμένος μηχανικός στον χώρο των Τεχνικών Έργων, με εκτενή επαγγελματική και διοικητική εμπειρία. Βρέθηκε σε πολλές χώρες για επαγγελματικούς λόγους και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με μέλη του Απόδημου Ελληνισμού. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του σε Ιταλία και Ελλάδα εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις στα μεγαλύτερα έργα υποδομών σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο των Συμβούλων Μηχανικών στην Ελλάδα και στην Περιοχή του Κόλπου.

Αντιπρόεδρος

Χρήστος Ράπτης

Ο Χρήστος είναι δημοσιογράφος στο κορυφαίο όμιλο media της Ελλάδας με ειδικότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμβουλος του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Σχολιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου σε εισηγμένες εταιρίες και σύμβουλος επικοινωνίας σε Δήμους. Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Πανεπιστημίου Αθηνών με πιστοποίηση εξειδίκευσης στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων.

Γραμματέας

Χαρίλαος Χαιρόπουλος

Ο Χάρης έχει μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις πέραν των 30 ετών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Marketing και στην Επικοινωνία στο EUROCENTRE στην απόκτηση των Certificate και Diploma του City College του Λονδίνου. Έχει διατελέσει στέλεχος πωλήσεων σε εφημερίδες και περιοδικά στα εμπορικά τμήματα των μεγαλύτερων εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας. Έχει ασχοληθεί επίσης και με τη διοργάνωση εκθέσεων και roadshows σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αντικείμενο την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και του Ελληνικού παραθεριστικού Real Estate.

Ταμίας

Αναστασία Καλλιμάνη

Η Σάσα είναι έμπειρο στέλεχος επιχειρίσεων παρέχοντας υπηρεσίες διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης σε εταιρίες διαφορετικών κλάδων από Κατασκευές και Εταιρίες Συμβούλων έως Φαρμακευτικές, Καταλωτικών ειδών και Ξενοδοχειακές. Στα χρόνια που έζησε στο Εξωτερικό είχε την ευκαιρία να αναπτύξη ενεργό δράση σε Συλλόγους Απόδημων Ελήνων προσφέροντας τις υπηρεσίες της από διάφορες θέσεις.

Μέλος Δ.Σ.

Χρήστος Εμμανουηλίδης

Ο Χρήστος έχοντας αρχικά δραστηριοποιηθεί ως μηχανικός σε μεγάλα έργα υποδομής μετεξελίχθηκε σε Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων σε ένα από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους. Διαθέτει ποικίλο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο με εμπειρία 25+ ετών συσσωρευμένη σε 4 ηπείρους. Το επαγγελματικό του περιβάλλον αγγιζει τους κλάδους της Διαχείρισης και Κατασκευής Τεχνικών Έργων, Τεχνολογίας, Πωλήσεων και Μάρκετινγ.